/  GESCHIKTHEID   /  80/20 levensstijl

80/20 levensstijl

Wat betekent het om een ​​‘gezonde levensstijl’ te leiden? Betekent dit elke ochtend om 07:00 uur work-outs in de sportschool, gevolgd door 30 minuten yoga en de hele dag salades? NEE! 

In ons gezin zien we deze manier van leven niet als een zuur punt. Verantwoordelijkheid nemen voor uw gezondheid is een vrije keuze die we kiezen, omdat het ons hier en nu een betere kwaliteit van leven geeft. We richten ons niet op gewichtsverlies of het voorkomen van ziekten in de toekomst, maar richten ons in plaats daarvan op wat een gezonde levensstijl ons op dit moment geeft: energie, een versterkt immuunsysteem, goed slapen en het plezier om ons lichaam op een bepaalde manier te gebruiken. waarvoor ze zijn ontworpen.

Betekent dit dat uw gezin altijd biologisch, rauw of gezond voedsel moet eten? NEE! Een goed systeem om te gebruiken is het 80/20 principe. 80% van de tijd dat u eet, speelt en geniet van een gezonde levensstijl. En de andere 20%? Hier kun je dingen meer ontspannen laten zijn, en als pizza en binge-kijken Netflix is ​​wat gewenst (en misschien nodig is), dan is dat wat je doet. Vergeet niet dat het lichaam rusttijd nodig heeft om te herstellen. Voor een gezond persoon die het grootste deel van de tijd goed eet en hard speelt, zal een zak snoep of een pizza per week geen grote problemen veroorzaken. 

Mijn eigen familie leeft op deze manier, omdat ik geloof dat te gecontroleerd en streng zijn ongezond is. Dit leidt tot faalangst, obsessies en ongezonde eetpatronen. Het grappige is dat wanneer we de zak chips hebben opgegeten, of een overdosis chocoladebrownies hebben ingenomen, we ons niet altijd even lekker voelen. Onze buik voelt opgeblazen aan en we zijn merkbaar minder energiek. Onze voedselkeuzes zijn natuurlijk veranderd in kleine porties zoete lekkernijen en grote porties echt voedsel. 

Het belangrijkste van dit alles is dat je jezelf niet in elkaar slaat als je één of misschien twee dagen minder eet dan goed. Elke dag is een nieuw, fris begin, en als je er maar één - minder dan goede gewoonte - kunt veranderen in een goede gewoonte, dan heb je een stap in de goede richting gezet. En je moet trots zijn! 

COMMENTAAR TOEVOEGEN